2011. április 23., szombat

Medvehagyma krémleves


Biztos már sokan unják, de nálunk most van a szezonja, és én nagyon szeretem. Finom, könnyű, tavaszi krémleves.
  • 1 csokor friss medvehagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 3 krumpli
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl. tejszín
  • só, bors, szerecsendió.
Az olvasztott vajban, megpároltam a felaprított hagymát, fokhagymát, ha már üveges, rászórtam a felaprított medvehagymát is, a  megpucolt, kockára vágott krumplit, sóztam, borsóztam, szerecsendióval ízesítettem,  és felöntöttem 1 és fél liter vízzel. Amikor a krumpli puhára főtt, levettem a tűzről, összeturmixoltam, hozzáöntöttem a tejszínt, és visszatettem a tűzre, de csak éppen annyira, hogy újból felforrjon, ezzel el is készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése